Ei tästäkään mitään sanottavaa.

1748282.jpg

Viimein Samuel sai suurella rahalla ostettua keskustasta hienon talon, jossa oli suuri alakerta keittiöineen, uuneineen ja ruokapöytineen, sekä makuuhuone Raijalle ja Samuelille oma makuuhuone, yläkerta lapsille ja kokonaan erillinen rakennus peseytymiselle ja vessassakäynnille. Pihalla oli jopa hevoskärryt!

1748290.jpg

Raijalle tuli välillä niitä ennenaikaisia supistuksia, joita hän luuli vain vauvan potkuiksi. "Auh! Todellinen sotilas tästä.. au-au-au!"

1748296.jpg

Samuel kävi ostamassa puoskarilta joitain yrttejä, jotka voisivat auttaa Raijaa kivuissa. "Nämä olivat hyvin kalliita, toivottavasti ne toimivat.. Pitääköhän nämä laittaa teehen tai johonkin? Piru kun en kysynyt..." Samuel miettii itsekseen.

1748303.jpg

Jos yrtit jotain tekivät, ne aikaistivat synnytystä. "AAAH! AUTTAKAA!" Raija huusi tapansa mukaan, mutta hän ei huutanut niin paljon kuin yleensä, koska hän mietti, oliko soveliasta synnyttää ulkona. Raija synnytti pojan nimeltään Frank, vaikkakin kaikki kutsuivat häntä Frankieksi, ja tässä ei ole kuvaa hänestä. (Oikeasti vauvan nimi oli Frankie, mutta tajusin sen vasta liian myöhään)

1748305.jpg

1748310.jpg

Mikael ja Mikaela kasvoivat lapsiksi. Mikaela näytti hyvin nätiltä, mutta Mikaelin silmät ja olemattomat poskipäät näyttivät kerrassaan niin typeriltä, että Samuel pelkäsi pojan jäävän naimattomaksi moisen rumuuden takia.

1748313.jpg

Uuden talon ostoon oli uponnut sen verran rahaa, että Samuel etsi käsiinsä kiertokirjeen ja haki siitä ilmoitusta, jossa sanottaisiin jotain töistä. Loppujen lopuksi hän päätyi tuon samaisen viikkokirjeen kirjoittajaksi.

1748340.jpg

Frankie kasvoi veljensä näköiseksi aktiiviseksi taaperoksi, jonka luonnetta en muista.. Hänellä oli kehto alakerrassa, että vanhemmat pääsivät häntä nopeammin hoivaamaan. 1748346.jpg

1748351.jpg

Kasvamisten aikaa, kun Elisa kasvoi nuoreksi. Tämä nuori kaunokainen valaistui nautinnon etsimiseen, ja hänellä oli kaunis mekko, jossa oli pitkät hihat, sekä kauniit, kiharat mustat hiukset. Mistähän nekin ovat peräisin..

1748354.jpg

Elisa ohjasti heti hevoset kaupungille, nimittäin tuohon taustalla näkyvään rakennusten sommitelmaan, hän toivoi tapaavansa siellä ihmisiä, koska kenelläkään ei ollut aikaa hänelle, kun hän oli ollut lapsi.

1748357.jpg

Eräs Aaron - niminen nuorukainen kertoi Elisalle, että hän on erittäin kaunis ja hänen harmaat silmänsä heijastuivat taivaasta. Elisa oli imarreltu. "Nähdäänkö täällä sitten joskus?" Aaron kysyi ja lähti pois. Elisa tyrmistyi tuollaisesta äkkilähdöstä.

1748359.jpg

Elisa törmäsi matkalla kotiin pelottavaan vampyyriin, ja hän yritti puhua itsensä pois hankaluuksista. "Minä olen köyhyydessä kasvatettu, huono veri, hyvin huono veri, tuolla majatalon puolella on parempaa, mene sinne, siellä on hyviä naisia ja miehiä jotka ovat eläneet yltäkylläisyydessä, heillä on hyvää verta", Elisa paapatti hermostuksissaan. "Kerro jotain uutta", vampyyri sähähti ja avasi suunsa uhkaavasti. "E-eikun oikeasti!" Elisa sanoi nopeasti ja räpytteli silmiään, 'joista taivas heijastuu'.

1748365.jpg

Kuin ihmeen kaupalla Elisa sai kuin saikin vampyyrin puremaan jotakuta muuta kuin häntä itseään, ja hän luikki paikalta nopeasti pois haluamatta edes katsoa, mitä tapahtui. Muut simit vaikuttivat oudon välinpitämättömiltä verrattuna siihen, mitä vampyyri oikein teki.

1748366.jpg

Seuraavana päivänä Elisa lähti etsimään Aaronia, kun oli tähän korviaan myöten rakastunut. Etsimisessä menikin sitten hyvin kauan..

1748370.jpg

Lopulta Aaron löytyikin, ja hän suuteli Elisaa oikein innokkaasti. "Lopeta Aaron, kätesi menevät kielletyille alueille", Elisa torui. "Ei se haittaa.. olen rakastunut", Aaron kuiskasi, eikä itsekään tiennyt, oliko se totta.

1748371.jpg

Aaron johdatti Elisan majatalon yläkertaan, josta löytyi sopivasti kahden hengen sän... Hei - hetkinen!

1748374.jpg

Seis! SEIS!

1748376.jpg

"Aaron-kulta... mihin sinä menet?" Elisa kysyi avuttomana. "Minulla on vähän muita asioita hoidettavana." Aaron vastasi, aivan kuin hän ja Elisa olisivat juuri juoneet teetä. "Nähdäänkö me..." Elisa aloitti, mutta Aaron pamautti oven kiinni perässään.

1748379.jpg

Söikö Elisa sitten suruunsa vai jostain muista syistä, sitä ei kukaan tiennyt... "Voi Aaron, miten saatoit jättää minut niin, juuri kun olit minut pilannut?" Elisa nyyhkii itsekseen.

1748380.jpg

Pilannut, juuri niin. Elisa oli raskaana! "Tuossa iässä! Nyt et lähde mihinkään, nyt pysyt täällä, niin että voimme väittää lasta omakseni! Mitä sinä oikein ajattelit?" Raija huusi Elisalle. Elisa oli kauhuissaan. Olenko minä nyt yhtä paha kuin Marja-isoäiti, Elisa mietti järkyttyneenä.

1748383.jpg

Joonas-haamu saapui huutamaan siitä, että hänen ja Marjan sänkyä ei enää ollut, vaan tilalla oli jokin vaivainen pylvässänky.

1748388.jpg

Joonaskin ilmaisee tyytymättömyytensä Elisaan. "En minä tarkoittanut mitään, minä olin rakastunut!" Elisa puolustelee itseään, mutta turhaan. Joonas vainoaa häntä kauan.